Over Jan Franssen

Op verzoek adviseer, ontwerp en verzorg ik de realisatie van uw plannen.

Interieur / Verbouwing / Product.

Inventariseren, fantaseren en realiseren. Samen doorlopen we deze drie stappen om te komen tot een praktische, esthetische en duurzame oplossing van uw vraag.

Informeer vrijblijvend naar werkwijze en kosten als u vragen heeft over: verbouwing, ruimte indeling, kleur- en materiaalkeuze,
verlichting, meubel- en productontwerp.

Zoekt u een mooi tijdloos ontwerp voor inrichting of product?
Email of bel me, dan bekijken we de mogelijkheden.

Na mijn opleiding aan de kunstacademie Artibus in Utrecht werk ik als binnenhuisarchitect en sinds 2000 als beeldhouwer aan kleine en grotere werken. In beide gevallen is mijn credo ‘Vormgeven is vorm vinden’. Interactie tussen mens, object en omgeving zijn voor mij kernbegrippen waarmee ik werk. De ruimte en de dingen in de ruimte waarin we wonen en werken hebben invloed op ons welbevinden en op ons gedrag. Je hebt ruimte nodig om te leven, te werken, ruimte in je hoofd, ruimte om in te nemen en ruimte om te geven. In mijn kunst gaat het niet om praktische, handige zaken maar wordt de geestelijke, niet tastbare wereld aangesproken. Zo combineer ik kunst- en interieurwerk. Dat werkt wederzijds bevruchtend. In beide gevallen is het thema de ruimte. De ene keer vrij en de andere keer dienstbaar.

 

Een goede samenwerking staat of valt met inlevingsvermogen, kennis van zaken en respect voor elkaar als het gaat om projecten van particuliere of zakelijke opdrachtgevers. Vorm vinden doe je samen om een optimaal resultaat te bereiken. Zowel op interieurgebied  als op het terrein van de kunsten. In beide gevallen staat duurzaamheid bij mij hoog in het vaandel. Duurzaamheid  op sociaal, esthetisch en bouwtechnisch gebied. Lange levensduur en genieten bepalen kwaliteit van leven.

 

Jan-Franssen-aan-tekentafel2-