Vorm van overmoed #2

een vorm van overmoed

Eerste duurzame woonwinkel in Nederland.

Duurzaam interieur actueler dan ooit

Dit recent uitgegeven boek vertelt het verhaal van twee idealistische binnenhuisarchitecten met ideeën over vormgeving en duurzaamheid en over het ontstaan van een uniek en vernieuwend initiatief dat met het thema ‘duurzaam interieur’ opnieuw in de belangstelling staat.

Behalve geschiedenis is het boek een inspirerend en stimulerend voorbeeld voor eigentijdse vormgeving en duurzaam verbouwen en inrichten van je woon- en werkplek. Dit wordt geïllustreerd met mooie foto’s van nog steeds eigentijdse ontwerpen voor duurzame interieurs en vernieuwende producten.

Duurzaam vormgeven

 

Duurzaam vormgeven is vormgeven zonder rekening te houden met mode en nostalgie. Ook dat waren en zijn de uitgangspunten van de woonwinkel. Zo stimuleer je duurzaam bouwen en inrichten op een andere manier. Tijdloze vormgeving is het streven.

Duurzame producten

 

Een gezond en duurzaam huis begint bij de vraag die wij als consument stellen aan de aanbieders en fabrikanten van producten waarmee we ons omgeven.

Voor de pioniers van de woonwinkel was dit in 1975 het uitgangspunt waarmee een beweging op gang kwam voor een betere leefomgeving voor iedereen. In dit boek zie je enkele productontwerpen die kunststof overbodig maken.

Download hier een preview!

Krijg je een mooie indruk van het boek.

Kopen en inzien

Dit boek is een uitgave is zonder winstoogmerk dat we kostendekkend willen uitgeven. Door aanschaf van dit boek help je hieraan mee. Bovendien geeft het je inzicht bij het vormgeven van je eigen woon- of werkplek. En hoe je persoonlijke en duurzame keuzes kunt maken bij veranderingen die je in huis wilt aanbrengen.

 

Het boek is verkrijgbaar in de volgende boekwinkels:

Plaats Boekhandel
Arnhem Boekhandel Hijman Ongerijmd
Arnhem boekhandel Het Colofon
Nijmegen Boekhandel Dekker vd Vegt
Velp Boekhandel Jansen en de Feijter
Elst (Gld) Boekhandel Bruna
Wageningen Imagine 
Zutphen Huis met de Luiken
Amsterdam Architectura & Natura
Rotterdam Nederlands Architectuurinstituut
Nijmegen Atrium biologisch bouwen en wonen

 

Verkoopprijs in boekwinkel en bij woonwinkel Atrium Nijmegen   € 29,50

Bestellen bij atelier Jan Franssen incl. verzendkosten     € 35,00

Contact:  Atelier Jan Franssen,

Hoenveldsestraat 5A 665 NB Driel,

www.atelierfranssen.nl,  info@atelierfranssen.nl